fbpx

Τρέχουσες συνθήκες

Τελευταία χιονόπτωση: 22/02/20
Ύψος χιονιού: 30 cm
θερμοκρασία: -4 °C
Κατάσταση χιονιού: Κρύο άριστο
Άνεμος: Βορειοανατολικός - Ασθενής
Ορατότητα: Άριστη
Oδοστρώμα: Ανοιχτό (Δεν απαιτούνται αλυσίδες)
(Τελευταία ενημέρωση: 29/10/20)

LIVE ΚΑΜΕΡΕΣ

Official

Snowreport

Λίγα λόγια για το Snowboard
Το άθλημα της χιονοσανίδας (snowboarding) περιλαμβάνει κατάβαση με ειδική σανίδα (δεμένη με λουριά στα πόδια του αθλητή) από ένα κεκλιμένο επίπεδο που είναι καλυμμένο με χιόνι. Ένα εντυπωσιακό άθλημα, με ακροβατικές φιγούρες, άλματα στον αέρα, κινήσεις χεριών και ποδιών, περιστροφές, που απαιτεί δεξιότητες και ισορροπία.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SNOWBOARD

Η έμπνευση για το άθλημα της χιονοσανίδας φαίνεται ότι προήλθε από αθλήματα που χρησιμοποιούσαν σανίδες, όπως το σέρφινγκ και το πατινάζ με σανίδα, το γνωστό skateboarding, και φυσικά το σκι. Το snowboarding ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στη δεκαετία του ’60 και η αρχική ονομασία ήταν “snurfer”, συνδυασμός δηλαδή από τις λέξεις snow και surfer. Πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο κίνημα hip hop κουλτούρας και free style Το 1988 έγινε ολυμπιακό άθλημα και έκανε την πρώτη εμφάνιση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ναγκάνο, με τρία αγωνίσματα: half pipe, παράλληλο γιγαντιαίο σλάλομ και χιονοσανίδα cross

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Snowboard, World Snowboard Federation, ιδρύθηκε το 2002, για να συμπληρώσει το κενό που άφηνε η διάλυση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοσανίδας (ISF).

Snowboard στο Anilio Adventure Park
Το Anilio Adventure Park διαθέτει ειδική πίστα για snowboard, και υποδέχεται τους φίλους της χιονοσανίδας στο πιστοποιημένο Snowpark με rails, obstacles και jumps. Εδώ, οι snowboarders νιώθουν ελευθερία στις κινήσεις, στις φιγούρες και στα άλματά τους και ασφάλεια, καθώς κατεβαίνουν με ένταση και ταχύτητα από την κορυφή στο ειδικά διαμορφωμένο Πάρκο.

O κάθε αθλητής οφείλει να γνωρίζει και να εφαρμόζει τους κανόνες συμπεριφοράς που έχει θεσμοθετήσει η Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS)  για την ασφάλεια και την προστασία όλων των αθλητών χιονοδρομίας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΣΑΝΙΔΑ SNOWBOARD

snowboard

ΜΠΟΤΕΣ SNOWBOARD

boots

ΔΕΣΤΡΕΣ

binding

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ

goggle
  • Σανίδα snowboard: Το μέγεθος της σανίδας είναι ανάλογο των κιλών, του ύψους και της ηλικίας του αναβάτη. Το μήκος της ξεκινά από ογδόντα εκατοστά και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δύο μέτρα. Για έναν αρχάριο, η σανίδα θα πρέπει να έχει μήκος περίπου 20 εκατοστά λιγότερα από το ύψος του. Επίσης, το καλύτερο είναι για αρχή να επιλέξετε μια σανίδα η οποία θα είναι φαρδιά και ελαστική. 
  • Μπότες snowboard: Οι μπότες χωρίζονται σε σκληρές (hard boots) και μαλακές (soft boots). Οι σκληρές είναι ιδανικές για αρχάριους, καθώς τους δίνουν καλύτερο έλεγχο στην σανίδα. Από την στιγμή που θα εξοικειωθείτε με το άθλημα, μπορείτε να αγοράσετε μαλακές μπότες. Οι σκληρές θυμίζουν αρκετά εκείνες του σκι, με τη διαφορά ότι είναι πιο κοντές στην βάση τους έτσι ώστε να μην εξέχουν από τη σανίδα. Δίνουν μεγαλύτερο έλεγχο στις στροφές και δεν απορροφούν κραδασμούς. Οι μαλακές μπότες θα πρέπει να είναι ακριβώς στο νούμερο του αναβάτη ή ελάχιστα πιο μικρές έτσι ώστε να συγκρατούν επαρκώς το πόδι.
  • Δέστρες:Οι δέστρες τέλος, είναι ο «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα στις μπότες και την σανίδα και οι τιμές τους ξεκινούν από 100€ για ένα αξιοπρεπές καινούργιο μοντέλο.
  • Ενδυμασία-αξεσουάρ: φόρμα αδιάβροχη, μάσκα, κράνος, γάντια.
    Το μπουφάν που θα επιλέξετε πρέπει να είναι λεπτό, ελαφρύ και συγχρόνως ζεστό. Τo παντελόνι αδιάβροχo και ζεστό, ενώ καλό είναι να εφοδιαστείτε με ισοθερμικό μπλουζάκι ή ισοθερμικά εσώρουχα. Τα γάντια θα πρέπει να είναι αδιάβροχα και ιδανικά να έχουν ειδικά προστατευτικά στους καρπούς.
ΤΜΗΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Το Τμήμα Ενοικίασης Εξοπλισμού που υπάρχει στη βάση παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για τη χιονοδρομία. Ποιοτικός και σύγχρονος εξοπλισμός σε σκι, μπότες,
μπατόν, αξεσουάρ, για παιδιά και ενήλικες, από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες
εταιρείες.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΝΕΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ;

Το απόλυτα εξειδικευμένο κατάστημα για εξοπλισμό ski & Snowboard της Fifth Element, Επίσημος Συνεργάτης του Anilio Adventure Park, σας προτείνει προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες αρχαρίων και έμπειρων Skiers/Snowboarders.