fbpx

Τρέχουσες συνθήκες

Τελευταία χιονόπτωση: 22/02/20
Ύψος χιονιού: 30 cm
θερμοκρασία: -4 °C
Κατάσταση χιονιού: Κρύο άριστο
Άνεμος: Βορειοανατολικός - Ασθενής
Ορατότητα: Άριστη
Oδοστρώμα: Ανοιχτό (Δεν απαιτούνται αλυσίδες)
(Τελευταία ενημέρωση: 29/10/20)

LIVE ΚΑΜΕΡΕΣ

Official

Snowreport

Λίγα λόγια για το ορειβατικό σκι
Το ορειβατικό σκι είναι ένα συναρπαστικό χειμερινό άθλημα, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης σε αδιαμόρφωτες επιφάνειες καλυμμένες από χιόνι. Συνδυάζει την ησυχία και τη μαγεία της ορειβατικής ανάβασης με την τελική κατάβαση σε πλαγιές με απάτητο χιόνι μετατρέποντας μια χιονοδρομική βόλτα σε απόλυτη εμπειρία. Και αυτό γιατί το ορειβατικό σκι μας προσφέρει μία μοναδική ελευθερία και ανεξαρτησία. Μπορούμε να σκιάρουμε σε πλαγιές που δε φτάνει το lift και η ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό τοπίο.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ FREE RIDERS

Για τους free riders το Anilio Adventure Park είναι μια πρόσκληση, να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν τις χιονισμένες βουνοκορφές της Πίνδου με θέα προς όλες τις κορυφογραμμές της χώρας μας, Τύμφη, Τζουμέρκα, Όλυμπο, Σμόλικα και Γράμμο.

Ορειβατικό σκι στο Anilio Adventure Park
Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Anilio Adventure Park διαθέτει πίστα ορειβατικού σκι και τον κατάλληλο εξοπλισμό, δίνοντας την ευκαιρία στους χιονοδρόμους κατάβασης να έλθουν σε επαφή με αυτό το συναρπαστικό άθλημα.
bty

Ο συνεργάτης μας και καταξιωμένος εκπαιδευτής, Ηρακλής Μωϋσίδης, Διεθνής Οδηγός Βουνού UIAGM-IFMGA και Εκπαιδευτής Ορειβασίας, Αναρρίχησης & Ορειβατικού Σκι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης, αναλαμβάνει την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων με πλούσια εκπαιδευτική ύλη, αναβάσεις, συμβουλές τεχνικής και κυρίως απαραίτητη κατάρτιση σε θέματα ασφαλείας

ifmga-logo-trans
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΠΕΔΙΛΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ

ski

ΜΠΟΤΕΣ & ΔΕΣΤΡΕΣ

boots

ΦΩΚΙΕΣ

climbing-skins

ΜΠΑΤΟΝ

poles

Ο εξοπλισμός για το ορειβατικό σκι περιλαμβάνει:

  • Πέδιλα ορειβατικού σκι. Μοιάζουν πολύ με τα κλασικά πέδιλα κατάβασης του σκι. Διαφέρουν όμως στο βάρος, είναι πολύ πιο ελαφριά, και στον τρόπο κατασκευής
  • Φώκιες. Είναι λωρίδες από συνθετικό ύφασμα που μοιάζουν με το δέρμα της φώκιας-έτσι προέκυψε και η ονομασία. Οι φώκιες τοποθετούνται με ειδική κόλλα στο κάτω μέρος του πέδιλου
  • Μπότες ορειβατικού σκι. Μοιάζουν με τις κανονικές μπότες του σκι αλλά η βασική τους διαφορά είναι ότι επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση της ποδοκνημικής άρθρωσης, ώστε να είναι πιο άνετη και όσο γίνεται φυσική η κίνηση στην ανάβαση. Οι μπότες αυτές έχουν ρύθμιση ανάβασης και κατάβασης ώστε να απελευθερώνουν ή να μπλοκάρουν την ποδοκνημική αντίστοιχα. Επιπλέον, έχουν πολύ πιο χαμηλό βάρος σε σχέση με τις μπότες κατάβασης.
  • Δέστρες ορειβατικού σκι. Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η δυνατότητα απελευθέρωσης της πτέρνας, επιτρέποντας τον βηματισμό στην ανάβαση. Διακρίνονται επίσης για την ελαφριά τους κατασκευή σε σχέση με τις δέστρες κατάβασης.
  • Μπατόν. Ρυθμιζόμενα μπατόν που μας δίνουν τη δυνατότητα αυξομείωσης του μήκους για την ανάβαση και την κατάβαση.
ΤΜΗΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Το Τμήμα Ενοικίασης Εξοπλισμού που υπάρχει στη βάση παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για τη χιονοδρομία. Ποιοτικός και σύγχρονος εξοπλισμός σε σκι, μπότες,
μπατόν, αξεσουάρ, για παιδιά και ενήλικες, από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες
εταιρείες.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΝΕΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ;

Το απόλυτα εξειδικευμένο κατάστημα για εξοπλισμό ski & Snowboard της Fifth Element, ως μεγάλος χορηγός και συνεργάτης του Anilio Adventure Park, σας προτείνει προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες τόσο των αρχάριων, όσο και των πιο πεπειραμένων Skiers/Snowboarders.